Στις περισσότερες περιπτώσεις, η βαρηκοΐα του νεύρου και η βαρηκοΐα υψηλών συχνοτήτων μπορεί να επιλυθεί με τα κατάλληλα ακουστικά βαρηκοΐας, για να μπορεί ο βαρήκοος να απολαμβάνει καθαρό και κρυστάλλινο ήχο. Μετά από ένα πλήρη έλεγχο ο Ακουολόγος θα αξιολογήσει το πρόβλημα ακοής καθώς και τον τρόπο ζωής, και τις ατομικές ανάγκες, προκειμένου να συστήσει τον κατάλληλο τύπο ακουστικού.

Τα ακουστικά βαρηκοΐας μπορούν να αποκαταστήσουν την ακοή σας, αλλά δεν μπορούν να επαναφέρουν το σύνολο της φυσιολογικής σας ακοής. Μπορούν να ενισχύσουν τους ήχους και να σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε το υπόλοιπο της ακοής σας. Περίπου 9 στους 10 χρήστες ακουστικών βαρηκοΐας δηλώνουν βελτιωμένη ποιότητα ήχου κι επομένως βελτιωμένη ποιότητα ζωής.ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ

 • icon
  ΕΜΠΕΙΡΙΑ
  Διαθέτουμε μακρόχρονη εμπειρία, υπερσύγχρονο εξοπλισμό και εξειδικευμένο προσωπικό
 • icon
  ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ
  Μελετούμε κάθε περίπτωση ξεχωριστά και δίνουμε σε όλους τη δυνατότητα να επιλέξουν την τεχνολογική και οικονομική λύση που ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις δυνατότητές τους.
 • icon
  ΕΓΓΥΗΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
  Προμηθευόμαστε αποκλειστικά από τους μεγαλύτερους ελβετικούς οίκους, ακουστικά που συνδυάζουν σύγχρονη τεχνολογία, υψηλή ποιότητα κατασκευής, άψογη και διακριτική

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

 • Πώς να επιλέξω το σωστό ακουστικό;

  Η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει δημιουργήσει ακουστικά που καλύπτουν κάθε ιατρική ανάγκη και κάθε αισθητική απαίτηση. Τα σύγχρονα ακουστικά είναι διακριτικά, προσφέρουν άριστη ποιότητα ήχου και οι μπαταρία τους έχει μεγάλη διάρκεια ζωής. Ποιο είναι όμως το κατάλληλο ακουστικό για σας;

  Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να επιλέξετε σωστά το ακουστικό βαρηκοΐας που σας ταιριάζει:

  1. Επιλέξτε ένα ειδικό κέντρο ακοής. Ερευνήστε αν είναι εξειδικευμένο, αν διαθέτει έμπειρο και εκπαιδευμένο προσωπικό, αν έχει τον κατάλληλο εξοπλισμό.

  2. Εμπιστευθείτε τον ειδικό. Ο ακουολόγος θα συλλέξει πληροφορίες για την πηγή του προβλήματος (το ιστορικό της νόσου, η κληρονομικότητα, ο τρόπος ζωής) και θα σας συστήσει το κατάλληλο ακουστικό για την περίπτωσή σας.

  3. Σκεφθείτε την επόμενη μέρα. Ίσως χρειαστείτε υποστήριξη μετά την αγορά του ακουστικού σας (ρυθμίσεις, αλλαγή μπαταρίας, service). Βεβαιωθείτε ότι το κέντρο που επιλέξατε θα καλύψει αυτές σας τις ανάγκες σε βάθος χρόνου.

 • Ποιο ακουστικό είναι κατάλληλο για μένα;

  Τα ακουστικά βαρηκοΐας διαφέρουν στην εμφάνιση και διαθέτουν διαφορετικά πλεονεκτήματα που εξαρτώνται από το σχεδιασμό τους, το μέγεθος και την τεχνολογία. Είναι διαθέσιμα σε διάφορες τιμές. Μαζί με τον ακοοπροθετιστή - ακοολόγο μπορείτε να επιλέξετε πιο είναι κατάλληλο για εσάς.

 • Χρειάζομαι δύο ακουστικά;

  Περίπου το 80% των ανθρώπων που χρειάζονται βοηθήματα ακοής, έχουν προβλήματα ακοής και στα δύο αυτιά τους, αλλά δεν χρησιμοποιούν προσθετικές συσκευές ταυτόχρονα και στα δύο αυτιά.

  Με την εφαρμογή δύο ακουστικών έχετε την δυνατότητα να ξεχωρίζετε από ποια κατεύθυνση έρχονται οι ήχοι και οι ομιλίες και μάλιστα η δυνατότητα αυτή σας καθιστά περισσότερο ασφαλείς όταν περνάτε ένα δρόμο διότι μπορείτε να αναγνωρίσετε από ποια κατεύθυνση έρχονται τα αυτοκίνητα είτε αυτά βρίσκονται πίσω σας ή στο πλάι, χωρίς να έχετε κάποια οπτική επαφή μαζί τους. Χρειάζομαι δύο ακουστικά βαρηκοΐας;

  Για τα περισσότερα άτομα με βαρηκοΐα, η αμφίπλευρη ενίσχυση (χρήση δύο ακουστικών) προσφέρει σημαντική βελτίωση, τόσο σε θορυβώδη όσο και σε ήσυχα περιβάλλοντα. Επίσης σας παρέχει καλύτερη ποιότητα ήχου, καλύτερη αίσθηση προσανατολισμού ή κατεύθυνσης της πηγής του ήχου. Τα Ακουολογικά κέντρα Μιχαήλ μπορούν να σας απαντήσουν σε αυτό το ερώτημα και να σας προσφέρουν την πιο κατάλληλη λύση για εσάς αφότου πρώτα γίνει η εξέταση, γιατί η κάθε περίπτωση διαφέρει.

 • Πώς να προστατεύσω την ακοή μου;

  Αποφεύγετε τις παρατεταμένες εντάσεις ήχου, Αν αυτό είναι αδύνατο, φοράτε προστατευτικά καλύμματα για τα αυτιά. Χρησιμοποιείτε ειδικές ψηφιακές ή και απλές ωτοασπίδες. Διαφορετικά είδη ωτοασπίδων παρέχουν διαφορετική προστασία στα αυτιά σας ανάλογα με τις ανάγκες σας. Ο ειδικός θα σας ενημερώσει για τον τύπο που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

 • Ποιο είναι το ιδανικό ακουστικό βαρηκοΐας;

  Ειδικός Ακοοπροθετιστής-Ακοολόγος θα εξετάσει την απώλεια της ακοής σας, την ανατομία του αυτιού σας και το περιβάλλον που συνήθως βρίσκεστε και θα σας προτείνει το ιδανικό ακουστικό βαρηκοΐας το οποίο καλύπτει πλήρως τις ανάγκες σας.

 • Είναι δύσκολος ο έλεγχος ακοής;

  Όχι, ο έλεγχος ακοής είναι διακριτικός και ανώδυνος. Αποτελεί μία σημαντική διαδικασία για την υγεία όπως άλλωστε και όλα τα θέματα υγείας. Είναι σημαντικό να εντοπιστεί οποιαδήποτε απώλεια ακοής το συντομότερο δυνατόν, καθώς η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία.
 • Ποιό είναι το «καλύτερο» ακουστικό βαρηκοΐας στην αγορά;

  Η πιο απλή απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι – αυτό που ταιριάζει, εφαρμόζει και λειτουργεί καλύτερα για εσάς.

  Υπάρχει ένας αριθμός παραγόντων τους οποίους εσείς και ο ακουολόγος θα συζητήσετε για την επιλογή του κατάλληλου ακουστικού για εσάς. Μερικοί απ’ αυτούς είναι: ο βαθμός και τύπος βαρηκοΐας, το στυλ που προτιμάτε, οι ατομικές σας ανάγκες, το επίπεδο άνεσης και η τιμή. Η επιλογή του ακουστικού γίνεται ανάλογα με το πρόβλημα του ασθενούς και η τιμή ποικίλει ανάλογα με τα ηλεκτρονικά χαρακτηριστικά. Το «καλύτερο» ακουστικό βαρηκοΐας είναι αυτό που ικανοποιεί τις ατομικές σας ανάγκες και προσωπικές σας επιθυμίες!

 • Ένας φίλος μου δεν είχε ευχάριστη εμπειρία με τα ακουστικά βαρηκοΐας του. Το ίδιο πρόκειται να συμβεί και σε ‘μένα;

  Είναι πιθανόν, τα ακουστικά βαρηκοΐας του φίλου σας να μην εφάρμοζαν σωστά ή να μην τον συμβούλευσαν σωστά ή να μην έτυχε της κατάλληλης ακουολογικής και τεχνικής υποστήριξης. Όταν ψάχνεις για το σωστό ακουστικό βαρηκοΐας, είναι σημαντικό να ξεκινάς με τον εντοπισμό ενός άρτια καταρτισμένου Ακουολόγου ο οποίος να ενδιαφέρεται να σε βοηθήσει.Τα ΑΚΟΥΟΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΜΙΧΑΗΛ, εδώ και δεκαπέντε χρόνια παρέχουν ολοκληρωμένες λύσεις για όλα τα προβλήματα ακοής.

Καλέστε μας για να προγραμματίσετε το επόμενο ραντεβού σας!

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 • Δελφών 3
 • Τ. 2314057600
 • Κ. 6972199416
 • E. akoustikamichail@gmail.com

ΣΕΡΡΕΣ

 • Κύπρου 2
 • Τ. 2321051220
 • Κ. 6972032100
 • E. akouserres@gmail.com

ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΣΕΡΡΩΝ

 • Βενιζέλου 36
 • Κ. 6972032100
 • E. akouserres@gmail.com